Cum vă menții stabili indicatorii operaționali în vremuri instabile?

Una dintre cele mai importante lecții învățate în ultimii doi ani este nevoie de redefinirea conceptului de predictibilitate, iar industria, în mod particular, a fost nevoită să adapteze mecanismele de acțiune astfel incât impactul cauzat de volatilitatea pieței să fie minimizată.

În funcție de particularitățile fiecărei industrii, predictibilitatea este fragilizată de lipsă de materiale și materie primă, rata ridicată de absenteism și/sau rotație, costuri mari cu transportul angajaților sau indisponibilitatea de resurse umane în raza geografică de desfășurare a activităților.

Toți acești factori conduc la destabilizarea procesului de producție și se reflectă în mod direct în indicatorii operaționali, instrumentul cel mai concludent în monitorizarea activităților și prevenția eventualelor deviații.

Fie că discutăm de absenteism, productivitate, rework, safety, scrap, calitatea produsului și/sau reclamații de la client, toate se traduce în costuri interne ridicate și presiune asupra întregii organizații.

Externalizarea proceselor de producție industrială este un concept din ce în ce mai întâlnire în România, în timp ce în țările puternic dezvoltate lucruri sunt clar definite, externalizarea fiind considerată un proces de incendiu și necesar ca și să-și dezvolte business-ului.

Plecând de la acest concept, în decursul a trei luni record am parcurs toate etapele de implementare a unui proiect nou pentru unul dintre cei mai mari furnizori globali Tier 1 din industria automotive: stabilitatea locației, amenajarea spațiului de producție, a depozitelor, anexelor sociale, instalarea și asigurarea parametrilor de funcționare a liniilor de producție, recrutarea și selecția peste 300 de angajați direct productivi și scolarizarea acestora pe procesele necesare.

Bazându-ne pe o echipă cu puternică expertiză în industria automotive și un portofoliu extins de proiecte de succes finalizate, am reusit să asigurăm un SOP. „by the book” al unității de producție Moveos din Rovinari, cu livrare constantă la timp a volumului asumat, la standarde calitative și bineînteles cost effective pentru client.

Experiența noastră în mediul multinațional acumulată în ultimii ani ne-a ajutat să înțelegem provocările industriei, îndeosebi construi în contextul actual, creând premisele necesare pentru a un bridge între nevoia clientului de dezvoltare/creștere continuă și soluții flexibile pe care Moveos le asigură, cu beneficii. maxime pentru client.

Considerăm că piața a ajuns la o maturitate suficientă astfel încât fiecare dintre noi să facă o analiză internă, obiectivă a activității, cu identificarea și focusarea. in house asupra proiectelor și proceselor strategice, urmând ca acele procese conexe, necesare în căutarea obținerii produsului finit să fie externalizate către Moveos de încredere că pentru noi procesul clientului nostru este prioritar.

Pentru detalii, suntem la dispoziție Dvs. pe site-ul Moveos: https://www.moveos.ro/