Din septembrie 2018 si pana in prezent, Moveos a creat peste 300 de locuri de munca, numarandu-se printre marii investitori din zona.
Iata ca in 2019, topul investitorilor din judetul Gorj este completat de Autoliv Romania. Pentru a afla mai multe detalii, va invitam sa cititi articolul de mai jos, publicat pe BizBrasov.ro.

Firmele brasovene salveaza economia Gorjului: Dupa Moveos, si Autoliv investeste 20 de milioane de euro la Rovinari

Compania Autoliv va deschide o noua fabrica de sisteme de siguranta auto in orasul Rovinari, din judetul Gorj, investitia ridicandu-se la aproximativ 20 milioane de euro. Aceasta este cea de-a doua investitie de amploare a unei companii brasovene in Rovinari, judetul Gorj, dupa ce cei de la Moveos, care produc tot pentru Autoliv, au deschis o fabrica la mijlocul acestui an, in urma unei investitii de trei milioane de euro, si au angajat 300 de oameni,
Compania Autoliv a anuntat deschiderea unei noi fabrici de sisteme de siguranta auto in Rovinari, judetul Gorj. Initiativa dezvoltarii Autoliv intr-o noua locatie din tara vine pe fondul unor cresteri de volume pe care compania le previzioneaza pentru urmatorii trei ani.

„Decizia companiei Autoliv de a investi in judetul Gorj, in Rovinari, a avut la baza forta de munca existenta in aceasta zona, ce a manifestat disponibilitate si dorinta in a-si construi o cariera in industria auto. Sustinerea din partea autoritatilor locale a fost de asemenea un argument in favoarea acestei decizii“, se arata intr-un comunicat de presa al Primariei Rovinari. 800 de noi locuri de munca.  Lucrarile vor incepe chiar in luna decembrie si productia este planificata sa inceapa la mijlocul anului 2019.

„Autoliv va investi in Rovinari peste 20 de milioane de euro intr-o fabrica de tip „greenefield” si in echipamente de productie de ultima generatie. Va construi o hala de productie  de peste 8.000 metri patrati. Autoliv intentioneaza sa angajeze circa 800 de persoane in noua fabrica si primele angajari se vor face chiar de la inceputul anului viitor. In locatia din Rovinari, Autoliv va produce inchizatoare pentru centurile de siguranta auto, un produs foarte complex si cu cerinte de calitate extrem de mari. Compania va investi foarte mult in instruirea  personalului si va face acest lucru cu ajutorul colegilor din organizatia din Brasov“, se mai arata in comunicatul Primariei Rovinari.

„Autoliv este liderul mondial in sisteme de siguranta auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvolta si produce sisteme de siguranta auto pentru cei mai mari producatori auto din lume. Autoliv are peste 72.000 de angajati in 27 de tari. In plus, compania are 23 de centre tehnice in noua tari din intreaga lume. In Romania, Autoliv este prezenta din 1997, avand peste 10.000 de angajati, in urmatoarele localitati din tara: Brasov, Lugoj, Resita, Sf. Gheorghe si Onesti.